Verander je denken, verander je leven.

 

“Zorg dat jij de donkere dagen dit jaar de baas bent”

 

Met het invallen van het najaar zijn ook de ‘donkere’ dagen gearriveerd. De periode waarin veel mensen last hebben van somberheid of zelfs (seizoen)depressie. Heb jij hier ook last van of ken je iemand die met de ‘winterblues’ kampt? Dan is het tijd om je balans terug te vinden. En dat is gemakkelijker dan je denkt.

 

Voel jij je vaak somber in het najaar?

Tijdens het najaar bereikt het aantal mensen met depressieve gevoelens zijn piek. Vervelend, want het is niet iets waar je voor kiest. Het overkomt je. Soms voel je het aankomen, maar vaak overvalt het je. De reden voor deze seizoensgebonden somberheid verschilt per persoon. Van een tekort aan daglicht door ervaringen van vroeger of eenzaamheid.

 

Het zijn slechts enkele oorzaken die kunnen resulteren in een licht winterdipje, maar ook in een zware winterdepressie. Je herkent een winterdepressie aan symptomen zoals langdurige somberheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, verwardheid en ontwijkend gedrag voor sociale contacten. Kortom, je gaat niet bepaald met een feestelijk gevoel de feestdagen in.

 

Ga die negatieve gevoelens te lijf!

Gelukkig is er wel wat aan te doen. Zo kan bij milde klachten bijvoorbeeld meer beweging of een daglichtlamp helpen. Is de neerslachtigheid echter hardnekkig en voel je jezelf constant moe? Dan helpt Natuurgeneeskunde Plus je bij het herstellen van de balans in je lichaam. Want vaak speelt er meer dan enkel een tekort aan licht.

 

Tijdens één of meerdere sessies gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw somberheid en negatieve gevoelens. Hierbij help ik je omgaan met sombere gevoelens en leer ik je hoe jij zelf weer aan het roer komt te staan. Zo bouwen we samen aan een herstelde balans waarbij jij je ook in de wintermaanden goed en fit voelt. En laten we eerlijk zijn; dat willen we toch allemaal?Meer weten?

Dus wil jij je weer energiek en vrolijk voelen? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik kijk graag met je mee.

 

Natuurgeneeskunde Plus

Christien van Dijk

De Vuurdoorn 16, Hoogerheide

0619709225 | info@natuurgeneeskundeplus.nl

www.natuurgeneeskundeplus.nl