Spirituele therapie

Wat is Spirituele therapie?

Spirituele therapie is een energetische reis door je lichaam. Via een gesprek bepaalt u waar de aandacht op gericht wordt. We kijken naar de mens in zijn geheel met al zijn schoonheid, kracht en zwakte, het maakt niet uit, u bent goed zoals u bent. We bekijken de chakra’s en auralagen en bekijken of ze ondersteuning nodig hebben in de vorm van oefeningen. Een oorzaak kan lichamelijke pijn, een jeugdtrauma, stress, of onderdrukking van bepaalde gevoelens zijn. Het lichaam overleeft deze oorzaken door zich eraan aan te passen maar soms lost het probleem zich niet op en blijft de geblokkeerde energiestroom in stand. De gebeurtenissen waardoor de cliënt schade heeft opgelopen krijgen zo een plaats en een context. Door die bewustwording kan de pijn verwerkt en opgelost worden.

Soms blijkt de praktijk te klein en hebt u de ruimte nodig, dit kan dan tijdens een wandeling in de polder waarin we het gesprek starten. De polder en ik oordelen niet en dit kan bevrijdend werken.

 

Bij welke klachten werkt Spirituele therapie?

Spirituele therapie wordt succesvol ingezet bij mentale en fysieke klachten.

Hoe verloopt het behandelingstraject?

Door middel van gesprekken en oefeningen ontstaat de bewustwording van het probleem en de oorzaak ervan. De spiritueel therapeut bekijkt samen met u wat ú nodig hebt.
Het resultaat is dat de cliënt merkt dat hij niet alleen bestaat uit een lichaam maar ook uit wat hij voelt, wil, zijn sociale vaardigheden, creativiteit, rol in de maatschappij en wat hij gelooft. Hij weet dat hij er mag zijn zoals hij is in al deze aspecten van zijn bestaan. Hij mag voelen, doen, houden van, zeggen wat, zien en weten wat hij zelf wil.

Deze bewustwording zorgt ervoor dat we de problemen aankunnen die we tegenkomen door deel uit te maken van onze maatschappij. We leren dat blokkades niet nodig zijn en zien als het nodig is de oplossingen om te voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan.

U leert tijdens de behandeling hoe u thuis gemakkelijk de oefeningen kunt herhalen om krachtig en energiek te blijven.

 

Hoe herken ik een chakra dat uit balans is?

Enkele mogelijke voorbeelden.

Ik voel me vaak moe.

Ik zeg de verkeerde dingen op de verkeerde momenten.

Ik heb vaak het gevoel is dit het nu, het leven lijkt een sleur.

Niets lijkt te lukken zoals ik dat zou willen, en het lijkt of ik steeds in oude valkuilen loop en keer op keer komt het probleem terug.