Quanta Touch

Wat is Quanta Touch?

Quanta touch is werken met energie, deze energie gaat een stap dieper dan Quantum. 
Energie heeft een bepaalde trilling. De therapeut brengt de energie in beweging en zorgt ervoor dat de energiestroom krachtiger wordt door de trilling ervan te verhogen. Daarvoor gebruikt zij ademhalingstechnieken. Het lichaam van de cliënt kan een lagere energiefrequentie hebben en past zich automatisch aan, aan de hogere frequentie van de energie die de therapeute overbrengt.
De handen van de therapeut worden naar de pijnlijke plek gebracht en daar doet de energie zijn helende werking. Het voegt levenskracht toe precies op de plaats in het lichaam die de cliënt aangeeft en waar het nodig is.

 

Bij welke klachten werkt het?

Chronische pijn en klachten die het gevolg zijn van een verkeerde houding of vergroeiing, zijn heel goed te behandelen met Quanta Touch. Het is mogelijk de houding te verbeteren waardoor de cliënt zich beter gaat voelen. Maar ook spierpijn na een extreme inspanning herstelt sneller, de pijn na een ongeval wordt minder ook bij posttraumatische dystrofie, allergische reacties kunnen behandeld worden en emotionele klachten verminderen of verdwijnen na een Quanta Touch behandeling.

Hoe verloopt het behandelingstraject?

Er wordt gevraagd of er een pijncijfer gegeven kan worden op de schaal van 1 tot 10, op deze manier is de verandering duidelijk in beeld te brengen. De therapeut legt de handen op de pijnplaats die de cliënt aangeeft, en door te blijven vragen of er iets verandert en hoe het aanvoelt, volgen we de verandering in het proces. De therapeut laat de energie stromen bij de cliënt. Deze therapie kan ook op afstand toegepast worden. Therapeut en cliënt zijn dan fysiek ieder op een andere plek.
Twee of drie behandelingen zijn vaak al voldoende om klachten zoals allergieën, ontstekingen en emotionele onbalans te laten verminderen of verdwijnen. Bij chronische klachten kan de behandelingsperiode langer duren.