Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie

Deze therapie  is speciaal ontwikkeld voor degene die vermoeid zijn geraakt door de taak die ze in het leven vervullen.
Ik denk dan aan de partners die getroffen zijn door verlies. Dit kan zijn door het overlijden van de partner of je kind, maar ook manisch depressiviteit, dementie, alzheimer.

Er wordt niet meteen aan rouw gedacht als uw partner getroffen is door manisch depressiviteit, dementie of alzheimer. Maar de fases van het rouw proces waar u doorheen gaat zijn gelijkend. Omdat u langzaam diegene verliest waar u van houdt wordt dit soms over het hoofd gezien.

De zoektocht is vaak lang voordat bekend is wat er met de partner aan de hand is. Hierdoor is er vaak al veel tijd verstreken en dit kost veel energie. U kunt echter niet beginnen met verwerken omdat uw partner fysiek aanwezig blijft. Maar tegelijkertijd lijkt de persoon niet meer op degene die hij of zij hiervoor was. Maar de liefde voor hem of haar is nog even groot. Dit is heel pijnlijk omdat er vanuit de omgeving niet altijd begrip is voor uw situatie of niet gezien wordt hoe zwaar het voor u is.

De wil om door te gaan is altijd aanwezig, maar de last is soms te zwaar.

En waar kan je dan terecht? Als ervaringsdeskundige weet ik waar u over spreekt en wat u bedoelt.

Speciaal hiervoor heb ik de ontspanningstherapie ontwikkeld. Een plekje geven aan verdriet niet vergeten, maar verwerken. U kunt het zien als bijtanken en op krachten komen tijdens de sessie, waardoor u energiek naar huis gaat.

Tijdens de sessie kunt u uw verhaal kwijt en terwijl u praat gaat de ontspannende behandeling door.