Bachbloesemtherapie

Wat is Bachbloesemtherapie?

Dr. Edward Bach (1886 – 1936) heeft de Bachbloesemtherapie ontwikkeld. In deze tijd werd men er zich bewust van dat mensen behalve lichamelijke kwalen, ook psychische problemen konden hebben. Om deze te kunnen behandelen heeft Bach uit de extracten van verschillende in het wild groeiende bloesems, planten en bomen, 38 bloesemtherapieën samengesteld. De druppels die volgens voorschrift van de therapeut worden ingenomen zorgen ervoor dat het evenwicht in de psyche van de cliënt zich herstelt. De Bachbloesemtherapie zorgt ervoor dat er rust ontstaat waardoor het lichaam kan herstellen.

Bij welke klachten werkt Bachbloesemtherapie?

Soms wordt u uit uw evenwicht gebracht door bepaalde gebeurtenissen in uw leven. Als het gevolg dan is dat u zenuwachtig, angstig, depressief, onzeker, overbezorgd of veel te gemakkelijk te beïnvloeden bent, kan Bachbloesemtherapie een uitkomst zijn.
Bachbloesemtherapie is ook een goede ondersteuning bij andere therapieën. De rust die erdoor ontstaat, zorgt ervoor dat de cliënt zich meer openstelt voor de andere therapie.
Ook voor huisdieren die moeilijk te hanteren zijn vanwege gedragsproblemen, of zich niet lekker voelen kan Bachbloesemtherapie goed helpen

Hoe verloopt het behandelingstraject?

Er wordt een diagnose gesteld en de Bach Remedie wordt samengesteld. Een Bach Remedie kan een persoonlijke remedie zijn die enkel voor u is samengesteld, leen deze niet uit.
Rescue Remedie is een remedie die samengesteld is voor acute situaties, deze is ten alle tijden te gebruiken. Denk hierbij aan een schok.

Bij bewusteloosheid kan rescue remedie achter het oor, op de pols en op de lippen worden gedept.

Vraag naar de mogelijkheden.